Det amerikanska heavy metal-bandet Manowar är ute på sin sista turné, kallad "The Final Battle World Tour". I Sverige är de först ut i Norrköping och på Arbis Bar & Salonger, där de spelar på onsdag, den 15 november.

Men det kostar en hel del att se veteranbandet en sista gång. Närmare bestämt 1200 kr. Bandets fans har visat sitt missnöje med biljettpriset på sociala medier. "Åt helvete för dyrt... ", "svinpepp ända tills jag såg priset" och "storhetsvansinne", skriver några av fansen på Facebook. "Hur motiverar ni det sjuka överpriset?" undrar signaturen Jocke Nossnevs i en tråd på Facebook.

Edward Jansson, på arrangörsbolaget Triffid Productions har svaret:

– Det är samma pris i hela Europa och bandet har satt priset, säger han.

Vad tycker du själv om prisnivån?

– Det är ett högt pris, det kan man inte förneka. Jag har full respekt för att man tycker det.

Men hur motiverar ni priset då?

– Det är deras avskedsturné och sista chansen att se dem. Det blir ju en upplevelse att ett så stort band som Manowar kommer till Norrköping. Det är ju en happening, säger Edward Jansson.

Enligt arrangören kommer konserten inte att bli helt utsåld, "men det kommer att bli tillräckligt bra".

Bandet trummar ut att det blir en "storslagen återkomst". Basisten Joey De Maio lovar i en videohälsning till de svenska fansen en över två timmar lång konsert med över 20 låtar.

Genom åren har Manowar fått mängder av guld- och platinautmärkelser och de har gjort över 35 turnéer till utsålda arenor. Senaste skivan kom 2014 och var en nyutgivning av det nu snart 30 år gamla bästsäljande albumet "Kings of metal".