Lokala hardcore/punkbandet Din Skevf var det första att äntra Kulturhusets scen på lördagseftermiddagen.

Basisten Cristopher "Cretan" Ekendahl gillade publikuppslutningen och Kulturnatten som evenemang.

- Det är ett bra initiativ, det gynnar kulturlivet. Men jag tycker att kommunen borde lägga mer pengar på att stödja artister, säger han.

Artikelbild

| -Vi tycker det är viktigt att det finns drogfria konserter dit även ungdomar kan gå, säger Karl-Oskar Nyman, arrangör för Norrköping Hardcore. Efter spelningarna på Kulturhuset har vännerna Arlinda Qvick och Leila Mujezinoviz inget speciellt planerat. -Vi kommer gå runt och kolla vad som finns. Det är jättemysigt!

Hiphop- och reggaeakter
Din Skevf följdes av Damage från Linköping, sörmländska Nuclear Torment och Beyond Pink från Skåne.

Publiken ersattes snabbt av en annan när Killah Sound Studios därefter presenterade en rad hiphop- och reggaeakter; Douglas, Ays’n’Beez, Memo, Loco Diablo och Kiihjano & The Vibez of Jah.

- Vi ska försöka sprida lite positiv energi här, säger Daniel "Kiihjano" Karlsson.

Utflippade framtoning
Samtidigt var det hårdare tongångar som gällde på andra sidan gården. Rockklubben Last in line inledde säsongen med clownmetal i form av Skitarg. Bandets utflippade framtoning smittade av sig på besökarna, som entusiastiskt skrek, hoppade
och moshade om vart annat.

Artikelbild

| Niklas Lindberg, Adam Qwarfordt och Antti Alatyppö är på väg in på Dynamo för att se metalbandet Eingana spela. -Det är musik som passar mig. Lite extremare, säger Niklas.

Tre lokala förband hade tagits fram i samband med Studiefrämjandet; Eingana, Ennead och Season’s Over.