Konserten som äger rum i Hörsalen den 6 december är gratis och har rubriken ”Playing notes for peace”.

Hardy Hum som också går under namnet And we should die of that roar betraktas som ett av Norrköpings mest lovande band. Genren är svårbeskrivbar. Hardy Hum tycker inte ens det är önskvärt att genrebestämma.

– Jag vill inte välja. Jag har en bred palett, säger han.

Artikelbild

Hardy Hum är uppväxt i en musikalisk familj och musik har alltid varit en stor del av hans liv. Drivkraften är att som den konstnär han är berätta sin historia. Texterna är ofta mörka.

Under cirka tio år var Hardy en av medlemmarna i punkbandet Block Bastards som också släppte två plattor. Men sedan 2007-2008 kör han ensam och har också gett ut ett självbetitlat fullängdsalbum med 17 låtar och ett flertal singlar. En ny fullängdare är på gång. Ibland jobbar han tillsammans med trummisen Kenny Lundström.

– Kenny är en vän och samarbetspartner. Men det är jag som är And we should die of that roar.

Namnet är ett citat av författarpseudonymen Georg Eliot.

NaDa Duo består av Náthalie Andersson (sång) och David Kronström (piano). Vid denna konsert ersätts David Kronström av Bella Dellskog. Nathalie är från Norrköping och går på Kulturama i Stockholm. Bella kommer från Linköping är utbildad musikalartist och också hon bosatt i Stockholm. Tillsammans kommer de att framföra flera låtar ur musikaler. Bland annat blir det: "I don´t know how to love him" ur "Jesus Christ Superstar" och något ur musikalen "Wicked".

Vid konserten kommer två filmer att visas. Den ena är #viärocksånorrköping- musikvideon Thrive. Den andra är en dokumentärfilm med livemusik: Playing notes för peace.