– Vi har jobbat för att det i regionen ska finnas ett stöd som man kan söka i ett tidigt skede. Så det är förstås skitkul. Vi har ett riktigt spännande filmprojekt på gång som vi verkligen tror på, säger Olle Tholén, från filmkollektivet.

– Vi hoppas att det ska blir en större film med större budget som blir en ännu större succé än den tidigare. Det är alltid svårt att följa upp något som gått bra, men vi ska försöka, fortsätter han.

Än så länge är Crazy Pictures hemlighetsfulla om filmen som i de kommunala handlingarna beskrivs som "långfilmsprojekt X". Just nu är hela filmkollektivet engagerade i arbetet med att skriva manus.

– Vilken historia vi ska göra är vi ganska klara med, men vi måste fylla på det. Manusskrivande sker i etapper som går djupare och djupare, säger Olle Tholén.

Om projektet senare blir en ansökan om produktionsstöd från Norrköpings filmfond kommer utvecklingsstödet att räknas in i det.

– Men man ska inte se det som ett bidrag, utan det är ett finansieringssystem som finns där vi ger tillbaka mycket till Norrköping, säger Olle Tholén.

Filmsuccén "Den blomstertid nu kommer" – som nu har sålts till 103 länder – spelades som bekant in i Norrköping. Summan som Norrköpings kommun investerade ska enligt beräkningar ha gett tolv gånger pengarna tillbaka för kommunen, om man ser till hur mycket som har spenderats på varor och tjänster i Norrköping under produktionens gång.

– Den här gången hoppas vi att det blir ännu mer, så vi bidrar till ett ekonomiskt uppsving och varumärkesmässigt för filmstaden Norrköping. Vår affärsidé är att göra närodlad film för hela världen, säger Olle Tholén.