Genom sitt nystartade förlag Bonnier Bookery väljer Bonniers att satsa på berättelser formulerade för digital läsning och lyssning i stället för att anpassa redan tryckta böcker. De första titlarna släpps den 16 januari, däribland Johan Theorins "Swedish love: Filmhelgen", som handlar om utsatta kvinnor i porrbranschen.

Katarina Wennstam har skrivit ett slags prolog till sina tryckta romaner om advokaten Shirin Sundin. I "Shirins första fall" på Bonnier Bookery berättar Wennstam i stället om fallet Anita som advokaten aldrig kunnat glömma.

I februari släpps nya titlar på temat "svensk terror" av Anna Jansson, Jonas Bonnier och Malin Persson Giolito. I "Processen" blir en ung juridikstuderande på Uppsala universitet, Youssuf K, Malin Persson Giolitos svar på Kafkas Josef K, "mannen som gör allt rätt, men som ändå baktalas och anklagas och straffas."

Artikelbild

| Johan Thorin, aktuell med ny berättelse om utsatta kvinnor i porrfilmsindustrin. Pressbild.

"För vad? Är det någon som kan svara på det? Egentligen?", säger Malin Persson Giolito i ett pressmeddelande.

"Som jurist kan jag inte låta bli att fundera på vad som händer när vi tycker att det är alldeles normalt att åsidosätta vanliga rättsprinciper för att kunna möjliggöra ett "mer effektivt" polisarbete. Vad händer med dem som faller offer för det här 'effektiva polisarbetet'?"