– Haha, ja jag är van vid att jobba med alla delar. Så har det varit sedan jag var 14 år, jag har fått med mig det estetiska från Arbis och där jobbar man så.

Men hade ingen annan kunnat få huvudrollen?

– Jag älskar att spela teater också! Just det här projektet och den här publiken älskar jag, det vill jag inte missa att få driva handlingen framåt, säger Marcus Fyrberg med ett brett leende.

Artikelbild

| Marcus Fyrberg har skrivit manus till Sommarens sirener – och satt sig själv i huvudrollen.

Vi träffas vid Färgaregården för de första repetitionerna med teknik och kostymer. Musikalfarsen Sommarens sirener kommer att spelas 15 gånger i sommar, premiären är redan på måndag.

– Det handlar om en polisstation som har för lite att göra. De har ett enda brott att lösa men det har de misslyckats med, därför får alla sparken förutom poliskommissarien. Han får en dag på sig att lösa brottet, berättar Marcus Fyrberg som själv kommer att spela både poliskommissarie och poliskommissariens fru.

– Det händer att vi båda är på scen samtidigt, men det går ihop sig, säger han hemlighetsfullt.

Repetitionerna kommer att pågå hela helgen. Det är mycket detaljer som ska sättas innan det är skarpt läge.

Artikelbild

| Öppningsnumret av Sommarens sirener, som har premiär på måndag.

– Men det är inga konstigheter med vare sig texten eller platsen och jag har förmånen att få jobba med mina vänner. Vi kommer hinna gott och väl, säger Marcus Fyrberg.

Övriga medverkande i Sommarens sirener är: Susanna Karlsson, Kerstin Eriksson, Clara Turdén, Peter Mattsson, Jaana Salo, Alva Turdén, Wilma Casimir, Alva Grönqvist och Jakob Graf.