Nu skivdebuterar Lovisa Jennervall Quartet och inför en entusiastisk publik i Immanuelskyrkan hölls releasekonsert, den tredje i ordningen. Kvartetten rör sig säkert och hemtamt i en nordisk jazztradition influerad av folkmusik. Repertoaren är till större del egna kompositioner. Jennervall inleder med Hampus Andersson ”Ode till Olof” som doftar svenska skogar och hav. Även om sångerskan befinner sig i ett lägre tonregister än Alice Babs spårar jag teknik och ekvilibristik från förlagan. Med ”Intakt” bjuds vi på ett poppigare tilltal. Motivmässigt blir vi dock kvar i naturlyriska motiv med textrader som ”susa vind och brusa hav”. Skickliga Julia Schabbauer kompletterar stycket snyggt med sin ösiga och drivna spelstil.

Jag är förtjust i den här kvartettens avspända och kontemplativa tilltal. Lågintensiva ”Of You Go” för tankarna till den svenska folkloristiskt färgade jazz som växte fram på 1960-talet med bland andra Jan Johansson. Melankoliska tongångar leder vidare ut i ett befriande klimax genom Fredrik Ringstads raffinerade klättringar på kontrabas.

Jennervalls bitterljuva ”For A Moment or Two” berikas med Hampus Anderssons flyhänta pianoimprovisationer som stramar upp och ger melodin ett slimmat uttryck. Ingen konsert utan gästartist. Under kvällen medverkar Olle Hellbring (saxofon) på skivans titelspår ”Come Closer” och i fartiga extranumret ”All skit som sker, sker med mig” - en humoristisk översättning av jazzstandarden ”Everything Happens To Me”. Hellbrings mulliga och intrikata tonutflykter gifter sig fint med Jennervalls scatsång.