Kyrkan är stor men trots det är det ganska fullt i bänkarna och på de extra stolarna som har ställts fram. Medelåldern är hög men så är det väl också så att ju äldre man blir desto mer har man kanske vett att uppskatta en finstämmig julkonsert. Många är säkerligen också här för att titta på vänner och bekanta i någon av de tre körerna som medverkar, Halsbandet från Söderköping och Körverket samt Fenixkören från Norrköping.

Och det är också den maffiga, fyrradiga kören som får börja konserten. Jul, jul strålande jul och Stjärneljus, änglaljus lägger stämningen för Anna-Lottas entré. En avskalad version tillsammans med pianisten Andreas Landegren av Snart är det jul kan kanske verka som ett svagt val efter den starka körsången men Anna-Lottas operaskolade röst har egna, kraftfulla vingar som bär tonerna av advent långt in i vartenda stall och varenda krubba som finns i Norrköping.

Att sjunga jullåtar kan de flesta, att göra det bra är det kanske lite färre som kan. Men att göra det kväll efter kväll i nya städer med nya körer bakom sig varje gång är att komplicera det lite extra. Dirigent Ann-Christin Hallgren har dock en god hand både med kören och med Anna-Lotta vilket gör att sömmarna mellan partnerna knappt går att se.

Artikelbild

| Körsång. Tre lokala körer fick hjälpa till att sprida julstämning med Anna-Lotta Larsson.

Repertoaren är precis och exakt det man förväntar sig av en julkonsert, med en fransk sång med svensk text översatt av framlidne Rikard Wolff som bonus. Men en sådan traditionsfylld högtid kräver varken mer eller mindre och när besökarna lämnar kyrkan är det tillsammans med den kraftfulla men sköra julstämning som Anna-Lotta Larsson strålar av.