Den 31 juni har Stockholms stadsteater premiär för den nya uppsättningen av Elvira Madigan och i en huvudroll som Sixten Sparre återfinns Robert Noack från Norrköping. Hans motpart Elvira Madigan spelas av Ellen Lindblad, även hon från Östergötland. Föreställningen sätts upp på parkteatrar runt om i Stockholm under juni, med start i Vitabergsparken. Robert Noack säger att han inte riktigt förväntat sig att berättelsen om Elvira Madigan skulle vara så drabbande.

– Den är melankolisk och mer som en saga, för att spelas på en parkteater har den enorm svärta, säger han.

Robert Noack är uppvuxen i Norrköping och gick dans- och teaterprogrammet på De Geer-gymnasiet. Genombrottet som skådespelare kom i samband med rollen som Karl-Oskar i "Kristina från Duvemåla" som sattes upp i Göteborg, Stockholm och Helsingfors.

– Hittills har jag inte varit med i någon uppsättning på Östgötateatern, men det skulle så klart kännas lite extra kul att få spela i Norrköping någon gång, säger Robert Noack.

Trots den lokala anknytningen är det första gången som han och Ellen Lindblad stöter på varandra i samband med uppsättningen av Elvira Madigan.

– Hon är dansare i grunden så vi kommer från lite olika håll och har faktiskt inte setts innan, säger han.

Under en dryg timme kommer de två bjuda besökarna på både musik och dramatik.

– Elvira Madigan är en hemsk historia, men jag är nöjd med hur vi berättar den, avslutar Robert Noack.