I "Över Atlanten" reser sex svenska kändisar från Las Palmas till den västindiska ön St Martin. Programledaren Agneta Sjödin, artisten Viktor Frisk, längdskidåkaren Thomas Wassberg, simhopparen Anna Lindberg, tv-kocken Markus Aujalay och komikern Peter Magnusson försöker överleva 500 mil på öppet hav. Samtidigt som de tampas med sjösjuka, ruttnande mat och trasiga toaletter.

"Dårar" på Atlanten

Jag tyckte vissa saker var skitjobbiga, säger Viktor Frisk. Framförallt att vara utan allting i 18 dagar. Man var så utlämnad, även om jag inte tänkte på det just då. Det var nog bra, annars hade det nog varit ännu värre. När man ser att det är en båt och ingenting mer. Om det skulle gå åt helvete skulle det ta fyra dagar för en rysk helikopter att komma.
Artikelbild

| "Man kan tänka sig att det skulle ha blivit mer konflikter men det blev faktiskt det motsatta, att vi insåg att vi alla verkligen är i samma båt", säger Agneta Sjödin som seglar 500 mil tillsammans med fem andra svenska kändisar i "Över Atlanten", på Kanal 5 i höst.

Men de kommer bara ut, inte hem, det är problemet, förklarar världsomseglaren Gunnar ”Gurra” Krantz som ledde besättningen. För honom var det inte självklart att tacka ja till programmet, men "lockelsen blev för stor" till slut.
Jag har ju seglat över Atlanten massor med gånger men aldrig på det här sättet, så det var ju en lockelse i det "hur fasen ska det här gå? Med de här dårarna?" Det kan faktiskt inte bli annat än kul.

Ett av besättningens starkaste minnen var när de fiskade upp guldmakrill och kocken Markus Aujalay lagade till en sushi med olja och chili.

På riktigt är det fortfarande det godaste jag ätit i mitt liv, den sprattlade in i munnen, jag kände hur den rörde sig i magen, säger Peter Magnusson skämtsamt.
Artikelbild

| "Det finns ingenting som är så ångestbefriande som att kolla en sån här dokusåpa, man kopplar bort allting och kan tänka 'de har det värre'", säger Carolina Gynning som programleder den sjunde säsongen av "Ex on the beach".

Kärleksantropologi

Christine Meltzer är dubbelt aktuell till hösten. Dels med humorsatsningen "Parterapi" utifrån den norska tv-serien med samma namn där hon spelar tolv olika roller. Men Meltzer gör även realityserien "Meltzer och kärleken", där hon undersöker vad som händer när någon träffar kärleken, förlorar den och ställer sig frågan när det är värt att stanna kvar i den?

Artikelbild

| "Vi är rädda för sånt som kan komma oss nära" säger Christine Meltzer, som undersöker olika sorters kärlek i "Meltzer och kärleken" på Kanal 5 till hösten.

Kärleken gör ju saker med oss som vi inte kan kontrollera. Det är därför den är så jävla spännande. Men vi behöver den, även om den inte är i tvåsamhet så kan den vara på andra sätt, säger hon.

Meltzer träffar människor som lever i olika relationsformer. Hon besökte bland annat ett kloster och en familj där tre personer har en relation med varandra, men starkast intryck gjorde ett par som träffades under en katastrof.

Jag träffade ett par som var med i tsunamin, som förlorade båda sina familjer och letade efter dem tillsammans, och som idag är gifta. Det är nog den starkaste kärleken, säger Christine Meltzer.