Blixtar, dunder och spöregn blåste bort, och lagom till att de celebra gästerna började anlända till Konserthuset på fredagskvällen tittade kvällssolen fram över Stockholm.

Kungligheter, politiker, näringslivstoppar, artister och andra inbjudna hade gjort sig festfina för att gå på riksdagens officiella festkonsert till kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings ära.

"Värsta grymma tjejen"

Kvällens huvudpersoner, brudparet, gjorde en effektfull entré genom ett dörrpar mitt på scenen. Kronprinsessan bar en vacker långklänning som gnistrade i strålkastarljuset, och Daniel Westling var elegant i smoking. De hälsade på den jublande publiken innan de slog sig ner på första parkett för att njuta av underhållningen.

Den två timmar långa konserten var riksdagens bröllopspresent till brudparet, och det blev en tillställning fylld av värme, kärlek och humor.

Direkt därefter hoppade Magnus Uggla upp på scenen och framförde just låten "Värsta grymma tjejen".

Publiken dansade

Kungliga Filharmonikerna ackompanjerade under kvällens gång artister som Malena Ernman, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Sarah Dawn Finer, Lisa Nilsson, Salem Al Fakir, Lars Cleveman och Peter Mattei. Allt från opera och körsång till pop och jazz framfördes, och den finklädda publiken var inte sen att ställa sig upp i bänkraderna och klappa takten. Allra mest jubel och dans blev det när Marie Fredriksson och Per Gessle intog scenen och framförde sin gamla Roxette-hit "The look".

Aftonen avslutades med att en barnkör från Adolf Fredriks musikklasser framförde sången "I morr'n är det bröllopskalas". Drottning Silvia, och säkerligen många med henne, rördes till tårar när två unga solister vandrade fram till kronprinsessan Victoria och Daniel Westling och sjöng enbart för dem.