En förväntansfull Pelle Hansson Edh dammsuger, bäddar sängar och lägger choklad på sina frierskors kuddar under det femte avsnittet av "Bonde söker fru". Men det är bara Anna Jonsson, Karin Nordström och Josefin Bertelsen som dyker upp på gården i Söderhamn.

Efter att ha tagit med de tre tjejerna ut till ladugården ringer han upp Josefine Eriksson, som inte verkar vilja prata med honom.

Man vet inte hur det är, om hon har fått kalla fötter. Jag hoppas att hon dyker upp men man vet aldrig. Det känns inte som att det blir så eftersom att hon inte ens svarar när man försöker ringa, säger han i programmet och fortsätter:
Artikelbild

| Oscar Fjärrstrand tar med sina brevskrivare på getyoga. Pressbild.

Jag hade i alla fall ringt och sagt som det är att "nej, jag pallar inte trycket, tyvärr". Det är lite tråkigt att sommaren börjar på det här viset, man hade tänkt att det skulle bli en rolig sommar tillsammans med alla fyra.

"Likadana tjejer"

Oscar Fjärrstrand tar med sin fulltaliga kvartett brevskrivare på sin signaturaktivitet: Getyoga. Syftet med aktiviteten är att se vem som passar bäst in på gården.

Jag tror att han verkligen vill kasta in oss i sin vardag, det här är en del av hans liv. Getterna är det han lever för, jag tror att det är bra att se det på en gång, säger Cecilia Petterson i programmet.
Artikelbild

| Alexander Andersson tar med brevskrivarna till mataffären, men glömmer själv plånboken. Pressbild.

Men getbonden inser att det kommer att bli ett svårt val.

Det värsta med de här fyra tjejerna är att de inte är så olika, då märker man att min magkänsla har varit ganska bra, eftersom att man har hittat fyra likadana fantastiska tjejer, säger han.

Kysskaos

Mjölkbonden Alexander Andersson inleder avsnittet med ett besök på den lokala mataffären, eftersom han anser att "mycket går genom matvägen" när man ska hitta kärleken. Dessvärre glömmer han pengarna hemma.

Jag tror att de uppfattar mig som en snål jäkel, säger han i programmet och skrattar.

Vid Ankarvattnet i Jämtland öppnar Jimmy Olofsson sitt hem under lugna omständigheter. Men enligt en förhandsvisning av nästa veckas avsnitt ser det ut som att en kyss skapar en dramatisk situation bland brevskrivarna.