Numret är "Teaterbesöket", skrivet av Carina Perenkranz och kommer att tävla i kategorin sketch. Det handlar om ett brittiskt teatersällskap från Stratford-upon-Avon som är på Sverigebesök.

– Ensemblen talar fin brittisk engelska, men det måste ju översättas. Rut Greta översätter så det ska bli till behållning för publiken. Det blir ju som det blir, berättar Carina Perenkranz om numret.

Sketchen framfördes av Susanna Karlsson, Hannes Haraldsson, Marcus Fyrberg och Carina Perenkranz i nyårsrevyn "I väntan på vaddå?" som var en samproduktion mellan Choppevent och Nöjeskarusellen.

Några få nummer är redan direktkvalificerade till finalen i Revy-SM. I sketch-kategorin är bland annat Falkenbergsrevyn och Piterevyn klara för final. Men Valdemarsviksrevyn – och nio andra revyer – kvalar först i en semifinal.

– Jag tror att vi har ganska god chans att gå till final. Numret vinner på att upplevas live och man tar in mycket som händer i stunden, säger Carina Perenkranz.

Tidigare har Chopp event vunnit revy SM i kategorierna monolog (2002) och i dans och rytm (2008). Revy SM hålls i Östersund den 7-10 augusti.