I Samuel Becketts pjäs I väntan på Godot från 1953 visste herrarna Estragon och Vladimir vad de väntade och lät tiden ha sin gilla gång.

Lars Malm, Ohla Söderlund och deras konstvänner i blandArt i Söderköping har travesterat en smula på den titeln för sin vårutställning, som öppnar med vernissage i dag, lördag och pågår varje helg fram till den 10 juni. I väntan på vadå? kan få besökarna att sväva iväg till just precis allt.

– Vad väntar jag på? Våren, sommaren och kanske nästa utställning... Man har väl lite olika uppfattning på vad man väntar på. Jag längtar mest till sommaren, men den känns lite avlägsen nu, säger Lars Malm

Artikelbild

| Vårutställning. Föreningen blandArt inleder vägen mot sommaren.

– Livet går väl oftast ut på att vänta på något. Vi har lite svårt att leva i nuet.

Föreningens utställning gör onekligen skäl för namnet blandArt, när vi tar en tur i det stora galleriet i väntan på den första dagen.

– Om du tittar lite på det vi har på väggarna här är det mycket en väntan på, säger Ohla och visar sitt verk med en kille, lätt bakåtlutad på en stol i en skolsal, i hopp att lektionen snart ska ringa ut.

– Jag har jobbat i skolan förut och känner igen det.

Artikelbild

| Blandat. Stort som smått. Keramik som skåp i Galleri Rådhuset.

Det är smått och stort, textilier och skåp, keramik och akvareller.

Mitt på golvet sticker ett par ben upp ur vatten. På väggen sticker en trampolin ut. Någon har inte väntat utan hoppat.

Artikelbild

– Det är bara en skulpturskiss. Jag skulle vilja göra den stor, gärna här utanför, där ett par ben sticker upp ur ån, säger Ohla Söderlund.

Det kan absolut också vara något att vänta på.