Att frusta till och brista i skratt på ett sätt som förvånar läsaren själv är kanske Kent Wistis signum. Han är snabb att kommentera det som händer i Sverige och gör succé via sociala medier, där hans satir är ett uppskattat inslag. Att samla satirteckningarna till en bok som håller samman samhällskritik i ett enda stort inlägg kräver finess och urvalet står sig fint. Snabbt slukar jag det massiva flödet, som skiljer sig från den ruta jag klickar "gilla" på då och då.

Styrkan i det Wisti gör är att fånga de befriande ärliga reaktionerna till nyheter, stora som små, och blandar dem med både klassisk kultur med de snabba replikerna som fungerar på Twitter.

Illustrationerna är snygga och enkla, en direkt satir med mannen och prästen i fokus, men det är konstigt nog ändå texten som väger tyngst när Kent Wisti speglar samtiden. De manliga gestalterna hindrar heller inte en både tydlig och finurlig femnism att ta form. I slutklämmen "...och i julklapp önskar jag mig självförtroendet hos en vit heterosexuell medleklass mellanschefsman", till exempel.

"I det här jävla landet" kan vara skarp och rak, som kritiken till att stänga gränserna. "Regeringen vill öppna för möjligheten att stänga Öresundsbron. - Bron byggdes för att vi skulle sammanlänkas med resten av världen. Men det var inte så roligt som vi trodde att det skulle vara, det här med världen och det.", skriver han träffsäkert. Samtidigt kritiserar han inte bara det mest uppenbara, mycket smygs in och gör även en andra läsning njutbar. Andra exempel är mer rakt på, som "Vad gjorde du när Sverige stängde sina gränser farfar? – Jag fick en tweet om solidaritet favoritmarkerad av en kändis." och "Att låta SD verka som integrationsexperter är som att militanta veganer vore bäst på hamburgare eftersom de ofta pratar om kött".

Som präst, målare och grafiker med konstskola, utställningar och tidigare utgivningar som "Sånger om främlingars hemliv (2004) och antologin "Där främlingskapet bryts kan en ny värld börja" (2010) har Kent Wisti lagt grunden för ett material som en bred läsekrets kan relatera till. Att han kallar Gud för hen och lyfta vad troende och det gudomliga i förhållningssättet till världen innebär oavsett religionstillhörighet känns självklart med hans ord. " Det är genom detta vi orkar att leva lite till och det är genom detta vi får mod att dö", skriver han i den inledande texten.

"Dåliga tider ger bra satir", skriver K.J. Elton Enström, förläggare på Placenta och påminner om att ett skratt kan mer än en knytnäve. Särskilt i tider som präglas av rädsla och konsumtion, något Wisti understryker med sin satir – som kanske inte är sylvass, men alltid sticker till på rätt ställe.