I en tid av recensioner och snabba bedömningar på sociala medier så har vi valt att inte göra en egen betygsättning. Vi har tyvärr inte Tom Sjöstedt att tillgå i vår arsenal av reportrar och väljer därför att inte ranka våra krogar. Trist kanske, men vetskapen av att en dålig recension i lokalpress, från någon som inte har ordentlig kunskap kan få en etablering att falla, gör det enkelt att avstå från vår sida.
Nu är det lätt att ställa sig frågan vad du kommer få i så fall? Tanken är att vi ska guida dig genom utbudet och restaurangernas egna ord på vad deras mat står för. Varför de valt just sitt koncept och vad du kan förvänta dig med ett besök hos dem. De kommer även bjuda på ett recept som de själva tycker är en måttstock på maten de serverar. Fördelen, till andra recept du läser, är att du faktiskt kan smaka orginalet i din egen stad.
Min egen del i det här är att jag är en matnörd. Tittar för ofta på mat-tv och leker mästerkock i mitt eget kök. Missförstå mig inte, jag har ganska bra koll. Men, för riktigt matkunniga är jag avbytare till bollkallen på Nou Camp i Barcelona – för att tillåta en fotbollsreferens. Jag gillar dock god mat, och vem gör inte det?
Vi kommer redovisa fakta på öppettider, prisläge och förhoppningsvis vägleda dig till ett val av restaurang som du kommer uppskatta. Det är i alla fall vår tanke.
Smaklig spis.