Filmstudion är nu öppen för tagningar

I fredags öppnade Norrköping Studios upp dörrarna till sina nya lokaler med en invigningsfest.

Carina Perenkranz, vd, och Måns Ahlin, filmproducent, är glada över invigningen av den nya filmstudion.

Carina Perenkranz, vd, och Måns Ahlin, filmproducent, är glada över invigningen av den nya filmstudion.

Foto: Linnéa Hellqvist

Norrköpings kommun2019-09-06 20:00

– Nu står vi här. Varje dag, vecka och månad ska vi bygga studion, säger Måns Ahlin, filmproducent, när han tillsammans med Carina Perenkranz, vd, står på en scen och välkomnar alla till Norrköping Studios.

Det var i mars som det blev bestämt att det var lokalen nere vid hamnen som var den rätta. Under fredagen öppnade de upp dörrarna till sin nya studio med en invigningsfest och välkomnade filmskapandet till Norrköping.

– Det är Norrköpings första större filmstudio som invigs. Vi vill presentera Norrköping Studios, visa våra lokaler och välkomna hela regionen till att skapa film här, förklarar Carina Perenkranz.

Gästerna går runt på de cirka 100 kvadratmeter som är uppdelade på två studios med olika storlekar. Här är det fantasin för filmskapandet som sätter gränserna. Gästerna minglar, tittar runt i studion och gratulerar arrangörerna. Trots att det under fredagen är invigning så har filmproduktion inne i lokalerna redan tjuvstartats. Bland annat har en reklamfilm spelats in och det finns redan bokade inspelningar till hösten.

– Vi har lite planerat och lite bokningar framöver. Bland annat har vi en inbokad kortfilm som ska spelas in i september, säger Carina Perenkranz.

Vad betyder den nya studion för filmstaden Norrköping? 

– Det finns filmstudios på västkusten, i Stockholm och Malmö, men på den här kusten så finns det ingen större studio. Vi tycker att vi fyller ett tomrum så att vi också är med i filmsverige, förklarar Carina Perenkranz.

Det finns två studios som under fredagseftermiddagen visades upp.
Det finns två studios som under fredagseftermiddagen visades upp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!