- De Geerhallen är ett lite kaxigt val av lokal och vi ser verkligen fram emot den här konserten, säger körledaren Michael Bruze.

Varje onsdagkväll träffas Bel Cantokören i Hemgårdens lokaler för att öva. Och fika. Många av deltagarna har fulltecknade almanackor, men kören prioriteras.

Fina låtval
När NT nöje hälsar på har höstens stora jubileumskonsert börjat ta form och körsångarna får äntligen höra ett första genomdrag av låtarna. Det bläddras glatt i pärmarna och de flesta sjunger med redan under första lyssningen. Samtidigt diskuteras Spotifylistor och Motownfavoriter med lågmälda röster.

Artikelbild

| The Fantastic Four. ARKIVBILD: LEIF HALLBERG

Jag får veta att de tänker sig I want you back som inledning. Sedan följer låtar som You are the sunshine of my life, ett Ray Charles-medley och Blame it on the boogie. De har även gjort ett läckert val för a capella, men vi kommer överens om att inte avslöja vad än.

Välkända gäster
- Vi planerar för fullt och publiken ska väl inte veta för mycket, säger Viveca Valgren, alt i kören och projektledare för jubileumskonserten.

Hon hyllar kapellmästaren Marcus Österlund, som kommer att stå för musiken med sitt band.

- Han har gjort ett enormt jobb när det gäller att utforma Motowntemat på rätt sätt trots att han har varit så upptagen med Familjen Addams på Östgötateatern.

Artikelbild

Tempot kommer att variera under kvällen, inte minst på grund av körens val av gäster. Bland annat blir det What becomes of the brokenhearted med Motown-kvartetten The Fantastic Four och Ain’t no mountain high enough med Gladys del Pilar.

- Självklart gör vi även ett nummer med alla på scenen, säger Valgren.

Konserten krockar med Thorsten Flincks i Flygeln. Vem vet om han gör ett inhopp i kören?

Med från start
Efter 25 år som körledare betyder Bel Canto väldigt mycket för grundaren Michael Bruze.

- Det är en liten, men duktig kör som är ovanligt speciell.

Hur då?

- Vi är riktigt fria och gör många samarbeten, så repertoaren varierar ofta och mycket. Dessutom är vi en riktig showkör.

Han säger att körmedlemmarna inte ligger på om att få sjunga solo, trots att många gillar att bjuda på sig. Det syns inte minst på samlingsbilden de mejlade efter vårt besök.

- Det är en paradox med körsång. Det gäller att planera, organisera och ha disciplin men handlar även om att kunna släppa loss, säger Bruze.

Ett av hans favoritprojekt är annars det Körmaraton han arrangerar varje Kulturnatt.

- Jag har redan fått in 18 körer som vill vara med på Skandiateatern.

Någon höjdpunkt med Bel Canto har han svårt att välja ut, men att sjunga med SON står högt i kurs.

- Det är en fantastisk möjlighet vi har här i Norrköping. Men det vi gör nu, till jubileumskonserten ska bli roligt eftersom det är min musik, som jag lyssnar på privat.

Biljetterna släpps redan i dag. Kören får gå hem och öva i sommar. Så hör du någon sjunga Motown på stranden så vet du varför.