"Tyvärr är han blind och döv för sådana signaler." Jevhenia Tymosjenko-Carr - den fängslade ukrainska oppositionsledaren Julia Tymosjenkos dotter - konstaterar att varken omvärldens kritik eller de europeiska toppolitikernas bojkott av fotbolls-EM ännu har fått landets allt mer diktatoriske president Viktor Janukovitj att vekna.

Jag träffar henne hos Moderaterna i Stockholm, inbjuden av Jarl Hjalmarsonstiftelsen för att tala om situationen för sin mor och det kommande parlamentsvalet i Ukraina. Jevhenia Tymosjenko försöker vara optimist trots de svåra förhållandena i fängelset i Charkiv, där hennes mor sitter fängslad.

Hon är inte ensam. "Många ur hennes tidigare regering, oppositionella och journalister har gripits" säger Jevhenia Tymosjenko.

Men dagens Ukraina handlar inte bara om politiska domar och gräsliga fängelser. Korruptionen är ett minst lika stort problem som i Ryssland. "Kostnaderna för fotbolls-EM ökade femton gånger jämfört med ursprungsbudgeten. Företag fruktar att staten inte kommer att klara avbetalningarna på statsskulden", säger Jevhenia Tymosjenko.

Vid hennes sida fyller Hrihory Nemyria, vice partiledare för det ledande oppositionspartiet Batkvischyna, i med att "över 70 procent av folket anser att Ukraina går i fel riktning". Jag har ingen anledning att betvivla siffrorna. Vid ett besök i Ukraina nyligen uppfattade jag ett påtagligt missnöje med Janukovitj och hans parti Regionernas parti.

Men kommer valet att bli fritt och rättvis? Nemyria tror inte det. Han betraktar redan Ukraina som en diktatur och pekar bland annat på risken för valfusk. Många oppositionella röster har tystats och fria medier är hårt trängda. Även om oppositionen är ovanligt samlad "kan" den inte vinna.

Samtidigt utesluter Nemyria inte nya revolutionära situationer. "Det kan mycket väl starta i någon av de mindre eller medelstora städerna i östra Ukraina" säger han och påpekar att stödet för presidenten sviktar över hela landet - inte bara i det traditionellt mer nationalistiska och demokratiska västra Ukraina.

Nemyria är rädd för att Janukovitj kommer att tillgripa våld, men jag undrar om inte polis och militär i så fall kommer att vägra ingripa. "De kommer förmodligen att använda sig av Berkut" blir svaret. Berkut är en ökänd polisiär specialstyrka, besläktad med Omon eller Svarta baskrarna som bland annat användes för att terrorisera oppositionella balter på 80-talet med. När jag frågar Nemyria om risken för rysk intervention svarar han sammanbitet "att det inte är ansvarsfullt att ens spekulera". Det säger mycket om hur allvarlig den politiska situationen blivit.

Jämfört med den vitryska polisstaten känns Ukraina ännu relativt liberalt. Men att förhållandena har försämrats påtagligt under Janukovitjs styre är uppenbart. Julia Tymosjenkos öde symboliserar därmed hela nationens. Men försöken att tysta henne har misslyckats. Tymosjenko må vara fysiskt och psykiskt plågad, men det är Janukovitj som står under verklig press.