Det är snart 30 år sedan Pappa Grappa öppnade sin första restaurang. Sedan dess har verksamheten vuxit och finns sedan nio år tillbaka även i grannstaden Linköping. För några veckor sedan öppnade de ytterligare en restaurang i Söderköping. Ägaren Majed Lahdo förklarar att mottot och målsättningen är densamma, oavsett vilken av restaurangerna du besöker. Till Pappa Grappa är alla välkomna, från ung till gammal. Kom förbi i arbetskläder eller kostym, mellanlanda för ett glas vin eller slå på stort med kalas tillsammans med hela släkten.
– Vi är ett vardagsrum för många människor, hit får du komma precis som du är. Vi är inte bara en restaurang, utan ett ställe för alla tillfällen, säger Majed.
Pappa Grappas personal är både vänlig och skicklig – och ska alltid finnas till hands för att erbjuda gästerna en service i toppklass, förklarar Majed.
– Vi har alltid ett leende på läpparna när vi möter gästerna. Vårt mål är att skapa en minnesvärd stund, då smakar maten och drycken ännu bättre.
Pappa Grappa är specialiserade på det italienska köket, här kan du bland annat njuta av pizza, sallad, pasta och kötträtter. Det Norrköpingsbaserade företaget är noga med att välja produkter som höjer matupplevelsen.
– Vi följer inte några trender – det handlar om kärlek till råvaran, hantverket och smaken. Råvaran är väsentlig i den italienska matlagningen, det går inte att trolla fram kvalitet.
Du vet väl om att du kan köpa takeaway och beställa catering från Pappa Grappa? Läs mer om det här.
I Norrköping hittar du Pappa Grappa på Gamla Rådstugugatan 26–28. Gamla Animalokalen, som tidigare var en egen del, har uppdaterats och byggts om med ny bar och är numera en del av övriga Pappa Grappa. Det innebär att lokalen rymmer över 200 personer inomhus.
– Vi har funnits i Norrköping i snart 30 år och är ett självklart val för många. Vi är en del av Norrköpings själ, och det är vi stolta över, säger Majed.
På baksidan, granne med grönskande Strömsparken, ligger Terrassen. Uteserveringen har tagit inspiration från Medelhavet, både när det kommer till mat – och miljö. Här omfamnas gästerna av skön musik, palmer och olivträd.
– Pappa Grappa och Terrassen är ett och samma företag, men med skilda avdelningar och inriktningar. Terrassen är ett av få ställen som har sol i princip hela dagen. Du ska undra om du verkligen är i Norrköping, eller om du befinner dig i Rom eller Barcelona.
Terrassen har plats för 250 personer och har som målsättning att vara öppen alla dagar i veckan under sommaren, om vädret tillåter det. Maten skiljer sig från resten av Pappa Grappas meny. Här serveras enkla, fräscha och lite lättare rätter.
– Trots att menyerna skiljer sig har de respekten och kärleken till råvaran gemensamt. Varje del bygger på kvalitet rakt igenom. Varmt välkomna till oss! säger Majed Lahdo.