De har nämligen fått distribution via stora Metal blade records och skivan Infected kommer därmed att finnas i affärer runt om i Nordamerika.

 

- Tidigare skivor har sålt ett par tusen ex. Det är inte så kommersiell musik, men det känns spännande att se vilket antal vi kan sälja nu, säger sångaren Roberth Karlsson.

Artikelbild

| Roberth Karlsson och Janne Ivarsson är kollegor på fritidsgården Hörnan i Finspång. De är också med i death metal-bandet Facebreaker båda två.

 

Bandet har funnits sedan 1999 och består av fem Finspångsbor som hängt i replokalerna på Rockbageriet sedan sent 80-tal. Mätt i myspace-spelningar är bandet Finspångs tredje största nu existerande band, efter Devian och Nightingale. Gitarristen Janne Ivarsson berättar att de vill vara tunga, men enkla. Undvika tekniskt avancerade arrangemang.

 

- Vi vill kunna köra låtarna live, och de ska nästan låta bättre då än på skiva, säger Roberth.

Artikelbild

| Roberth Karlsson sjunger i Facebreaker, Scar Symmetry och är även med i ett gäng andra metal- och punkband med Finspångsanknytning.

 

Störst i Tyskland
Musiken är death metal. Här ovanför finns en youtube-video från festivalen With full force 2009, som ger en god bild av deras sound och uttryck, även om de byggt ut scenshowen något sedan dess. Sina största framgångar har de också nått i Tyskland där de spelat inför upp emot 15 000 personer. Det är främst killar som lyssnar men till skillnad från Sverige är åldersspridningen stor.

Artikelbild

| Roberth Karlsson sjunger i Facebreaker, Scar Symmetry och är även med i ett gäng andra metal- och punkband med Finspångsanknytning.

 

Inte bara musik
- Det är skitfränt att skriva autografer till någon som är 65 och tycker att det är bra musik, säger Roberth.

Artikelbild

| Janne Ivarsson spelar gitarr i Facebreaker, och är även med i punkbandet ABAB.

 

De repar två gånger
i veckan. För att driva ett band krävs också mycket pappersarbete, tröjor som ska tryckas och omslag som ska redigeras. Ekonomiskt går det precis jämnt ut.

Artikelbild

Facebreaker är från vänster Mikael Wassholm (trummor), Jonas Magnusson (bas), Roberth Karlsson (sång), Janne Ivarsson (gitarr) och Mika Lagreen (gitarr).

 

Ni lägger massa tid på Facebreaker, och tjänar inte en spänn. Ni måste vara hängivna?

 

- Ja, men det är det där med att spela live som är så jävla häftigt, säger Roberth.