På golvet framför den lilla scenen i Folkets Hus Galaxen sitter ett 40-tal barn, bakom dem på stolar ett 20-tal vuxna. Några barn är pratglada och vill berätta saker för skådespelarna Lena Karlberg och Stefan Eklund i teater Trollbunden när de inleder sin musik- och berättarföreställning på lördagseftermiddagen. Men det dröjer inte länge förrän barnen tystnar och följer med in i historien om Sammy, pojken som bor i en liten by i Afrika. Pojken som är ensam och blir retad av de andra barnen. En liten mus vågar närma sig Sammy och plötslig har han en vän som han bär med sig i fickan. Och fler små djurvänner tillkommer.

<span class="mr">Alla flyr utom Sammy
</span>Men en dag kommer det farliga, rytande lejonet in i byn och alla flyr för sina liv. Alla utom Sammy. Han blir kvar med lejonet och med hjälp av tre små märkliga tanter som dyker upp lyckas han tämja lejonet och slutligen rida iväg på det.
Det är en spännande saga om hur det är att vara liten och rädd men att så småningom besegra rädslan och bli modigast i världen och få allas beundran. Vem har inte önskat det nångång?

<span class="mr">Mycket musik och sång
</span>Det är härligt att se barnen så lätt följa med in i berättelsen som skådespelarna illustrerar med mycket musik och sång. Det behövs inte mycket mer än så för att göra historien levande. När lejonet hörs ryta på avstånd och närmar sig byn förstärker musikern Stefan Eklund den hotfulla stämningen genom att dra med stråken över sin såg. Och när lejonet har intagit byn trissar trumman upp spänningen.
Berättarteatern Trollbunden kunde inte ha hittat ett mer passande namn på sin verksamhet.