I somras slutförde Magnentus den stora ombyggnaden av Druvan för Folktandvården.
Nu väntar nästa objekt. Pihlska skolan vid Norra Promenaden.
Sedan tidigare äger fastighetsbolaget flera välkända fastigheter i samma område, exempelvis Storan, Gamla Postettan och W6-huset.

<span class="mr">Stått tomt länge
</span>Den senaste verksamheten som bedrevs vid Pihlska skolan var hemspråksundervisning, men skolhuset har sedan stått tomt under en längre tid. Fastighetsägaren Realia har letat efter en köpare och den 1 september är det tillträde för Magnentus.
- Det finns ett stort behov av kontorslokaler i det här området, säger Magnus Malm vid Magnentus till NT.
- Det blir mer och mer intressant och vi har haft ögonen på just Pihlska skolan.
Skolhuset är på totalt 2 600 kvadratmeter och enligt Magnus Malm kommer det att handla om en ombyggnad à la Storan. Vilket innebär att mycket av inredning i original ska fram, men att det samtidigt kommer att röra sig om moderna och ändamålsenliga lokaler.

<span class="mr">Perfekt läge
</span>- Det är en fastighet som passar i vårt koncept med att äga hus i äldre stil, säger Magnus Malm.
- Sedan finns det bra parkeringsmöjligheter och det är ett perfekt läge, nära till Centralstationen.
Pihlska skolan uppfördes i början av 1900-talet som Norra flickläroverket, ritad av arkitekterna Löfgren och Paulson. Verksamheten började i september 1902 och föreståndare var en fröken Aurora Pihl, därav benämningen på skolan.
Norra flickskolan hade för övrigt startats som privatskola ett par årtionden tidigare, då i hörnet av Kungsgatan-Sandgatan, där sedermera konditori Wivex återfanns.