Bygget med Delfinexpressen, som ligger i anslutning till Marine World, har pågått sedan oktober förra året. För Kolmården är det en jättesatsning som kostat 30 miljoner kronor men Magnus Nilsson, vd på Kolmårdens Djurpark, tror att det kan ge utdelning och samtidigt kan ytterligare attraktioner bli aktuella.
– Vi hoppas på att det här ska kunna locka 50 000 fler besökare i år. Vi har även funderat på att utöka nöjesutbudet, bland annat har vi diskuterat kring en berg- och dalbana i trä. Det här är början på en större utveckling, säger han.


Delfinexpressen är en liten attraktion men trots den något korta restiden hinner man ropa högt både en och två gånger. Den utannonseras som något för hela familjen och för alla med barnasinnet kvar kan den fortfarande vara en svalkande tur i den stundande sommarvärmen. Dock lockar den nog högst skrik och magpirr hos de något yngre resenärerna.


När Kolmården öppnar i maj kommer banan att sättas i rullning direkt.
– Vi kommer köra hela dagarna så länge parken är öppen, säger Magnus Nilsson.
Delfinexpressen har också fått en nybyggd scen till granne där det planeras familjeunderhållning och andra framträdanden, allt för att utveckla det rena nöjesutbudet. Men enligt Magnus Nilsson är det fortfarande djurparken och djuren som är den viktigaste verksamheten.
– Tanken med berg- och dalbanan är att man ska kunna leka av sig mellan besöken hos djuren. Samtidigt kan föräldrarna koppla av medan barnen åker en sväng. Djur och nöje hör ihop, säger han.

Artikelbild


Det är inte bara berg- och dalbanan som är nytt för i år. Två små andra individer har utökat djurparken i form av delfinungarna Sting och Fenah som kommer att uppträda tillsammans med eras mammor Lyra och Ariel.
– Delfinungarna kommer stjäla showen och bli våra nya stjärnor, säger Magnus Nilsson.