IFK Norrköpings genrep inför höstpremiären borta mot Jönköping på lördag skedde i Hallstavik.

 

Åtta spelare saknades men det unga laget och den helt nykomponerade backlinjen skötte sig riktigt bra. AIK:s Iván Obolo sköt en straff i stolpen redan efter en minut och 08:orna var genomgående det bättre laget. Men likväl fick IFK med sig ett oavgjort resultat efter 17-årige inhopparen Christoffer Nymans kvittering i slutminuten.

 

- Det visar hur svårt det är att vinna matcher. Det är många gånger som vi har varit i AIK:s situation den här säsongen, skapat en massa chanser utan att få mål, konstaterar Göran Bergort.

 

Det var Riki Cakic som drev upp anfallet till 1-1-målet. Från vänster passade han över till Christoffer Nyman på den andra kanten. Nyman avancerade in mot mitten och fick till ett vänsterskott som gick in vid den främre stolpen.

 

- Och sen var matchen slut i princip. Jag frågade Nyman efter matchen om han trodde att han skulle göra mål mot AIK när han vaknade på morgonen. Han bara skrattade åt det. Han var riktigt uppspelt och glad efter matchen, berättar Bergort.

 

Bergort var kanske inte lika uppspelt, men däremot nöjd efter ett positivt formbesked mot ett AIK som gick för seger med i stort sett det bästa laget man kunde tillgå.

 

- Vi var riktigt disciplinerade i försvarsspelet. Och på mitten gjorde Eirik (Dybendal) och (Daniel) Bamberg ett jättejobb centralt. De låg rätt i positionerna hela tiden.

 

Efter allt målvaktsstrul den senaste veckan har stormen lagt sig i truppen. Ivo Vazgec är klar för polska Slask Wroclaw och Nuredin Bakiu, som har kontrakt året ut, ska spela i fortsättningen.

 

- "Nurre" klarade sig bra och löste en del situationer på ett bra sätt.

 

Känns han motiverad efter allt som har varit?

 

- Absolut. Vi har haft ett bra snack och alla vet vad som gäller. Han vill visa hur duktig han är.

 

Forwarden Russell Mwafulirwa spelade 70 minuter i matchen mot AIK. Det var hans första insats i IFK-tröjan sedan den 15 februari men nu är han tillbaka efter sin långa skadeperiod.

 

- Han gjorde en jättebra insats och höll igång AIK:s mittbackar i 70 minuter.

 

- Med Russell tillbaka i laget och med "Nurre" i målet är vi egentligen tillbaka där vi var i januari. Det känns positivt, säger Göran Bergort.

 

Enda "skillnaden" är att tolv matcher är spelade och att IFK ligger på nedflyttningsplats.

 

Till pluskontot kan dock läggas att Stefan Thordarson är tillbaka i truppen.

 

- Det känns bra. Nu kommer våra möjligheter öka i anfallsspelet med två kraftiga seniorspelare framåt, konstaterar Bergort.

 

Armin Tankovic skadade sig i inledningen av matchen vilket gjorde att Dybendal flyttades in centralt. Det är osäkert hur illa skadad Tankovic är men Göran Bergort tror att hela truppen, möjligen med undantag för knäskadade Mikael Roth, är tillgänglig för spel mot Jönköpings Södra. Däremot är Daniel Bamberg avstängd.