I dag lämnade kammaråklagare Gunilla Öhlin in åtalet mot fotbollsspelaren Armando Ibrakovic, 21 år. Han åtalas för grovt rån, olaga frihetsberövande samt narkotikabrott. polisen har i början av februari hittat och beslagtagit 8,95 gram kokain i hans bostad i centrala Norrköping.

Även en 23-årig man från Norrköping åtalas för grovt rån och olaga frihetsberövande. I stämningsansökan skriver åklagaren att brottet har begåtts med synnerligen råhet genom att hota ett barn med vapen samt binda barnet, tejpa för barnets mun och låsa in honom i en garderob.
Båda två har erkänt att de har begått rånet.
I förhör har de båda erkänt att de rånat familjen i Västervik, men hävdar att det inte rör sig om ett grovt rån. Armando Ibrakovic uppger i polisförhör att han hört ryktesvägen att det skulle finnas mycket svarta pengar på den aktuella adressen. Via en hyrbil, som hyrts i falskt namn,  har de båda Norrköpingskillarna begett sig till Västervik. Först en gång på måndagen för att rekognisera och sedan tillbaka igen på tisdagen för att slå till.
De tar sig in i villan när de tror att den är tom. Väl inne i huset letar de efter kontanter.
När de befinner sig på övervåningen hör de hur någon kommer hem. När pappan i huset hittar de båda männen tar Aramando Ibrakovic upp en pistol och riktar mot mannen.
- Pappan säger "vad håller ni på med, det där är en leksakspistol", uppger Armando i förhör.
Han tar då fram en kniv och visar för pappan.
De båda männen kräver hela tiden att få pengar och får till slut med sig 3 500 amerikanska dollar.
Efter rånet flydde de i hyrbilen norrut mot Norrköping. Via ett tips från allmänheten kunde de båda Norrköpingskillarna gripas på en skogsväg strax utanför Västervik. I bilen hittade polisen både vapnet (som visade sig vara en kolsyrepistol), rånarluvor, de arbetskläder de bar vid rånet samt de amerikanska dollar man kom över från familjen.
Vid en husrannsakan hemma hos Armando Ibrakovic hittades nästan nio gram kokain.  Åklagaren har valt att åtala honom även för narkotikabrott för det fyndet. Armando Ibrakovic förnekar att det hans narkotika, han vet inte hur det hamnat där. Han hävdar att det på den senaste tiden varit mycket skumt folk i lägenheten som kan vara ägare till kokainet.
Olaga frihetsberövande ger vid en fällande dom mellan ett och tio års fängelse. Grovt rån ger fyra till tio års fängelse medan rån av ordinarie grad ger ett till sex års fängelse.
Rättegång mot de båda männen kommer att hållas inom kort, troligtvis i Kalmar tingsrätt då tingsrätten i Västervik är under renovering.