Torsdagens klarblåa sky och skinande vårsol har förbytts mot fredagens grå himmel och en rå kyla som tränger in under huden. Bland de gulbruna tegelhusen i bostadsområdet Pionen lekte barnen i går, i dag syns knappt en människa till. På marken vid ett av husen finns blommor och mjukisdjur som vittnar om det fruktansvärda som har hänt. Elin, en två år gammal flicka, förlorade livet i ett ödestiget ögonblick av oaktsamhet.

 

Elins pappa, Karimi, tog själv kontakt med 24nt för att berätta om sin sorg. Han känner sig uppgiven och utsatt som asylsökande. Det är svårt att göra sig förstådd och få den hjälp man behöver när man inte talar svenska.

Artikelbild

 

-  Det här är det värsta som kan hända en pappa. Jag förlorade både min mamma och min pappa i Iran och nu har jag förlorat min dotter, det enda jag har kvar. Vem kan ge mig henne tillbaka? Säger Karimi med tårar i ögonen.

 

Polisen betraktar för närvarande händelsen som en olycka, men Bo Salermo vid trafikpolisen i Norrköping berättar att det är svårt att få klarhet i vad som egentligen har hänt. Ärendet har skickats över till polisen i Valdemarsvik som kommer att undersöka saken närmare i nästa vecka.

Artikelbild

 

- Det är ett virrvarr av vittnesmål, det är svårt att få det att gå ihop. Det är ofta många som får för sig att de har sett något vid sådana här olyckor, fast att de egentligen inte har blicken fäst vid själva händelsen. Flickan ska ha åkt på en tvåhjulig cykel, men det har jag svårt att förstå. Ett barn på knappt två år brukar inte ens kunna få en trehjuling i rullning, säger Bo Salermo.

Artikelbild

 

Läs mer i lördagens Norrköpings Tidningar

Artikelbild