Hans motiv återstår att ta reda på.

21-åringen greps vid lunchtid på onsdagen i hamnen i Umeå sedan han försökt ta sig ombord på ett tyskt lastfartyg. Då var han redan anhållen i sin frånvaro.

Vid 18-tiden började det timslånga förhöret. Polisen behövde inte pressa honom utan han ville omgående berätta vad som hänt, berättar Hans Björner, informatör vid polisen i Västernorrland, för TT.

Svarade redigt

Inte heller 21-åringens advokat Fredrik Lindberg vill röja detaljer från förhöret.

Enligt Björner är det inte känt om mannen har behandlats för psykisk sjukdom. Motivet är heller inte klarlagt.

Tidigt i tisdags kväll kom larmet om att tre personer låg livlösa i en villa i Härnösand. Räddningstjänsten fann ett syskonpar, en 15-årig pojke och en 12-årig flicka, och deras 49-åriga pappa.

En 62-årig man som fanns i närheten av villan greps omedelbart och senare på natten även en 63-årig man. Båda var skäligen misstänkta för mord, den lägre misstankegraden.

Polisen är försiktig med att lämna information kring trippelmordet, men det handlar om en tragedi inom samma familj.

Sedan 21-åringen erkänt beslutade åklagaren att försätta de båda äldre männen på fri fot. Inga misstankar kvarstår mot dem.

Häktningsförhandlingen mot 21-åringen väntas att hållas i Härnösand på fredag.

Tung sorg

På Kiörningskolan i Härnösand var det sorg på onsdagen. Eleverna hade förlorat två av sina kamrater som gick i sjätte och åttonde klass. All undervisning ställdes in. Barnen samlades i grupper och pratade om det som hänt.

Enligt honom fanns inget som signalerade att något inte stod rätt till i familjen.

Trippelmord är sällsynta i Sverige. De senaste 20 åren har sex liknande mord inträffat, varav fem var direkt kopplade till samma familj.