En redan het anfallsbesättning stärks alltså ytterligare. Russell Mwafulirwa, Sphetim Hasani, Imad Khalili och Marcus Johansson får konkurrens av Bruno Santos.

 

Avtalet på 3,5 år blev klart och påskrivet för ett par dagar sedan och Santos går gratis till IFK Norrköping eftersom han är klubblös.

Artikelbild

 

- Vi skulle ha presenterat honom i morgon (måndag) men han kunde inte resa hit eftersom han inte fick klart med sitt pass. Han kommer till Sverige i slutet på nästa vecka istället. Det är ju fotbolls-VM och då verkar inte myndigheterna jobba allt för snabbt där borta, skämtar IFK:s sportchef Tony Martinsson.

 

Av söndagens träning att döma ser det ut att bli Mwafulirwa och Hasani på topp i hemmamötet med Ängelholm. Den troliga backlinjen är från höger: Viktor Rönneklev, Anders Whass, Petru Racu och David Wiklander. IFK lär starta med samma mittfält som mot Falkenberg: Daniel Bamberg, Mikael Lindskog, Armin Tankovic och Christopher Telo.

Artikelbild

 

Det är osäkert om mittbacken Anders Whass kan spela mot ikväll. Whass har problem med en nerv i vänster ljumske.

 

- Det kan bara hugga till när jag springer. Det kommer och går. Det kan gå över snabbt men ibland kan det bli så att jag inte kan springa på 10-15 minuter och då måste man ju byta, sa Whass efter gårdagens träning.

 

 

Läs mer i måndagens tidning.