Männen, två socialdemokratiska politiker, togs på bar gärning i ett LO-förbunds övernattningslägenhet. Politikerna kommer från Norrköping och Söderköping, och befann sig i huvudstaden för att hjälpa till med partiets valplanering.
Polisens spanare fick sent på natten syn på en av männen när han gjorde upp ett sexköp med två prostituerade på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Mannen betalade kvinnorna 1000 kronor var och klev sedan in i en taxi tillsammans med kvinnorna.

Polisen följde efter mannen till lägenheten i centrala Stockholm. Genom de tunna väggarna hörde poliserna hur den ena mannen, Söderköpingsbon, uppmanade den andra mannen att ta för sig av kvinnorna som han betalat för. Beslut togs om husrannsakan, men någon låssmed behövdes inte - dörren var nämligen olåst. När polisen klev in var Söderköpingsbon aktiv med en av kvinnorna, medan den andra låg i sängen med den andra kvinnan - iklädd endast trosor och behå.

Söderköpingspolitikern har erkänt sexköp, och sade under polisförhör att han djupt ångrade handlingen. Att det var dumt, och en "fyllegrej". Han fick ett strafföreläggande på 10.000 kronor.

Norrköpingspolitikern förnekar däremot inblandning, och åtalas nu för köp av sexuell tjänst.