De två sista matcherna i superettan mot Ängelholm och Sundsvall kostade smällare, pyroteknik och planinvasion 100 000 kronor i böter för IFK Norrköping.

Borta på Kopparvallen fick IFK Norrköping en försmak av vad som kan bli en fortsättning i allsvenskan 2011.

Fick hörselproblem
En 18-årig Norrköpingsbo kastade in ett knallskott i närheten av ÅFF-backen Anton Tinnerholm och en ung bollkalle som fick tinnitussymptom efteråt.

Artikelbild

- Händelsen är polisanmäld. Vi vet inte vad som kommer hända, men domaren har lämnat en matchrapport till förbundet. Personligen tycker jag att det är för jäkligt att sådant här förekommer.

- I fjol kostade böterna oss över 150 000 kronor för säsongen i superettan, konstaterar Peter Hunt krasst.

Risken är stor att de summorna kan späs på 2011 i allsvenskan.

IFK Norrköpings ordförande sitter tillsammans med övriga klubbar och Svenska Fotbollförbundet och skissar på olika sätt att komma till rätta med supportersjukan som finns i svensk fotboll.

- Jag finns med i ett organ där frågan diskuteras. Jag kan säga att det har kommit upp ganska radikala förslag på lösningar. Ett har varit att förbjuda hejarklackarna. Tanken är att alla biljetter ska kunna köpas på internet via ticnet. Det ska bara gå att lösa fyra platser i taget. På det sättet ska grupperna splittras upp. Jag säger inte att det är min personliga uppfattning, men det förs tankar åt det hållet, säger Hunt.

Han är också frustrerad över de egna supportrarnas tystnad.

En form av tyst accepterande.

Läs mer i onsdagens NT!