Manifestationen startade klockan 14:00 på Tyska Torget i Norrköping och är en del av det landsomfattande Påskuppropet 2011. Medverkar gör bland annat Norrköpings Kristna råd, läkare, Gemensam Välfärd och Sveriges Anställningslösas Landsorganisation.

- Vi är här för att ge röst åt det som känns som ett uppror och inte ett upprop. För det är många som är upprörda över den här situationen, sade Pether Ström Broman, kyrkoherde S:t Olofs församling, när han höll det inledande talet vid trappan till rådhuset.
Manifestationen varade i närmare en och en halv timme. Olika tal varvades med sång av diakonerna Annika Hansson och Lena Sjöberg. Inledningsvis var det ungefär 150 personer på plats. Några droppade av under tiden men det var fortfarande ett hundratal kvar vid manifestationens slut.
Ulla Fäldt var en av de som kommit till Tyska torget för att delta i manifestationen. Hon har en neurologisk sjukdom och har själv erfarenhet av sjukförsäkringssystemet.
- Jag har klarat mig men det har varit tufft. Och jag har sett många som är drabbade. Det är viktigt att fler människor vaknar upp.

 

Artikelbild

I Linköping samlandes cirka 200 personer  i Påskuppropets marsch från Domkyrkan till Stora torget.

Läs mer i tisdagens Norrköpings Tidningar