Populärast bland barnen var nog trollkarlen Daniel Karlsson som även roade vuxna med sina trick och sin humor. Men sexåriga Esther Runesson var skeptisk.

- Han är ju knäpp, sade hon.

Någon militärbåtuppvisning blev det inte den här gången, inte efter förra årets olycka. Det vill Kanalbolaget inte ge tillstånd för någon mer gång. Men kultursekreterare Barbro Mellqvist var nöjd ändå.

Artikelbild

| Inga Theander från Stockholm testade på att åka cykeltaxi med Salwan Khazal som chaufför och guide.

- Det är ungefär lika mycket folk som vanligt. Och jag tycker nog att det är mer båtar än annars, sade hon.

I år har kanalfesten lagts ett par veckor tidigare än förr. Dels ville kommunen hänga på Kulturvågsfesten som hade sin topp i veckan, dels ville man undvika krocken med Augustifesten i Norrköping veckan innan skolorna startar.

- Jag tycker att det är lyckat, sade Barbro Mellqvist.

Cykeltaxi
Nytt för i år var även Stefan Engs och Stadskärneföreningens satsning på cykeltaxi.

Artikelbild

| Trollkarlen Daniel Karlsson kastade ut osynliga kritor till den unga publiken som var med på noterna direkt.foto: Anna bennich

- Det här är en idé som jag haft sedan jag var
i Shanghai 1989, berättade han när han tillsammans med Salwan Khazal och Nihad Maran körde runt och visade upp de nya trehjulingarna.

- Sommaren är ju i stort sett slut men vi fick inte cyklarna förrän nu i torsdags, berättar han. Vi har tio stycken och tanken är skapa sommarjobb till ungdomar. Nästa sommar har vi en förhoppning om att ha en taxikur på Hagatorget som vi kan utgå ifrån.

Artikelbild

| Sjuårige David Fors var påtagligt nöjd med sin första paddeltur i den uppblåsbara kajaken.

Något för alla
Ville man inte åka cykeltaxi kunde man testa att paddla en uppblåsbar kajak eller att plattpaddla. Eller göra en jättetrollvandring på Ramunderberget. Den lite latare kunde bland annat lyssna på musik vid dansbanan eller titta på trickcyckling. Eller bara sitta och titta på folkvimlet.

Kanalfesten avslutades på lördagskvällen med en konsert av Söderköpingsbandet Pegasus på dansbanan.