Pingistalangen från Norrköpings Ungdomspingisklubb växte upp och blev stor. 21-åringen har vunnit flera SM-guld, spelat EM och VM med landslaget samt varit proffs i Barcelona, där det blev två ligasilver med Vic.

Det senaste halvåret har den egna karriären lagts på hyllan. I stället har hon gjort något fullständigt radikalt. Malin har flyttat till andra sidan jordklotet, till Melbourne i Australien, där hon främst jobbar som tränare på HWATT (Health Wellness And Table Tennis).

Fick jobb och stannade
- Det var inte meningen att jag skulle stanna här så här pass länge. När jag först kom till Melbourne var planen bara att resa runt men sedan trivdes jag så bra med jobb och i staden att jag beslutade mig för att förlänga mitt visum och jobba fulltid. Jag har varit här i sju-åtta månader och stormtrivs. Melbourne är en underbar stad, berättar Malin Pettersson.

Artikelbild

Hon tränar bland annat klubbens bästa ungdomar.

- Flera av dem spelar i landslaget så det är en rolig grupp att jobba med. Jag tränar exempelvis Australiens bästa 15-åriga kille (Ivan Sulfaro) och Australiens tredje bästa damsenior (Melissa Tapper) som just nu börjar en fyraårig satsning mot OS 2016. Så det är en kul utmaning, konstaterar Malin.

Sparrar bara nu för tiden
Det egna tävlandet får alltså stå tillbaka. Hon har tackat nej till landslaget och vet inte hur framtiden blir.

- Jag kämpade på de sista åren utan att vara motiverad för det och det var en väldigt tuff period. Till slut bestämde jag mig för att åka iväg ett tag och göra något helt annat.

Artikelbild

- Jag spelar ibland men då som sparringpartner. Den här veckan sparrar jag exempelvis för landslaget innan de åker till VM. Men jag tävlar inte och jag har inte satt upp några mål för min egen bordtennis.

Mental träning
I Melbourne har i stället grundstenarna till en tränarkarriär lagts. Malin Pettersson har utbildat sig både som coach och inom mental träning. Parallellt med tränarjobbet har även en bok skrivits tillsammans med Gregor Schill, som är mental tränare.

- Det är en mental träningsbok inom bordtennis som är baserad på Jan-Ove Waldners tankar om mental styrka. Den ska snart publiceras vilket är jätteroligt, säger Malin Pettersson.

Det verkar inte gå någon nöd på henne i värmen i Australien.