Daniel Hendersson dominerade i Vargarna.

– Men det är surt att jag inte fick ta full poäng, sa han efter vurpan på hemmaovalen.

Det var dubbla elitserietävlingar i helgen, och lite bakhalt för Vargarna. Laget kom sist av de fem lagen i Gävle i lördags, och fyra i Norrköping dagen efter.

Därmed halkade man ner från andraplatsen till fjärdeplatsen.

Men Daniel Hendersson har gått motsatt väg – spikrakt uppåt. 23-åringen tog 13 av lagets 17 poäng i Gävle och nästan lika bra, 12 av 18, på Ica Maxi Arena.

– Jag mår kanon. Surt med sista heatet bara. Det hade varit kul om jag hade fått 15 poäng, sa Hendersson i depån direkt efter matchen.

Han hade fyra raka heatsegrar inför sin sista start och ledde även i det femte, tills han fick problem i utgången av den andra kurvan och åkte omkull.

Artikelbild

– Det var spårigt och framhjulet fastnade. Jag hade ingen chans, beskrev han.

Det var nära att du blev överkörd av de andra också.

– Ja. Jag hann tänka "shit". Det är inte som speedway heller när man kan kasta sig av. I isracing sitter man där man sitter.

Den vurpan hade ingen betydelse för Vargarnas placering i matchen, men Daniel Hendersson hade självklart velat åka hem med fem treor i protokollet.

– Jag är jättenöjd med körningen. Framför allt var det kul att knäppa "Posa" (Serenius) på näsan två gånger. I Gävle åkte han om mig på innern två gånger men inte i dag, sa Hendersson om kampen med den snart 66-årige legendaren.

Daniel Hendersson kör speedway annars och det här är egentligen hans första riktiga säsong som isracingförare.

– Jag skulle göra det på kul men det gick så bra och allting bara eskalerade. Målet var att kvala in till SM men nu är jag direktnominerad till EM, sa han och skrattade.

Nästa måndag åker han till Kamensk Uralski i östra Ryssland tillsammans med Jimmy Olsén från Jämtarna och Vargledaren Peter Jansson.

– Vi flyger till Riga och sedan blir det bil i 400 mil. På ryska vägar dessutom, sa Hendersson och skrattade igen om det stundande äventyret.

Peter Jansson hade inte svårt att analysera insatsen efter helgens två tävlingar.

– Det går inte att vinna när det bara är en förare som tar poäng, konstaterade han.

Jimmy Axelsson skadade sig i Gävle och ersattes av Andreas Bergström till hemmatävlingen, men båda förarna hade ungefär lika svårt.

– Alla måste träna mer för att bli bättre. De måste åka varje helg, sa Jansson.