En kvinna i Linköping anade oråd när hennes mor berättade att hon fått en vinst från Postkodlotteriet vid 19-tiden på lördagen.

Lurendrejeriet började med att 80-åringen, boende på Stiglötsgatan i Linköping, fick ett samtal från en främmande man. Mannen sade sig representera Postkodlotteriet och gratulerade kvinnan till en pengavinst.

Kort därefter ska två män ha ringt på dörren. Också dessa presenterade sig som representanter från Postkodlotteriet, och bad den äldre damen om hennes bankomatkort och pinkod för att kunna sätta in vinsten på hennes konto. 

Männen lämnade kvinnans hem och återkom med kortet tio minuter senare - men på kortet fanns nu 6 400 kronor mindre.

Polisen uppger att den äldre damen mår mycket dåligt av det inträffade och uppmanar allmänheten till vaksamhet mot personer som uppger sig komma från Postkodlotteriet.

-Det är så tragiskt att det fungerar att göra så här fortfarande. Och det är främst äldre människor som drabbas av det här, säger Thomas Agnevik, presstalesman hos polisen i Östergötland.

En anmälan om bedrägeri har upprättats och polisen hoppas nu att en eventuell övervakningskamera vid uttagsbankomaten ska hjälpa till att avslöja bedragarna.

-Vi har inga misstänkta i nuläget, säger Thomas Agnevik.