Det skriver Allan Hall i ett brev, som visar sig vara inte bara ett brev utan en helt färdig födelsdagsartikel, klar för publicering. "Här en artikel, fritt till förfogande" lyder det flotta erbjudandet från veteranjournalisten som familjeredaktionen nappar på. Så här lyder Allan Halls text: "Journalisten och författaren Allan Hall, Linköping, fyller 75 år tisdagen den 5 december.
De flesta av sina minnen som sportchef för Corren förknippar han med storhetsåren för IFK Norrköping och Åtvidabergs FF, men han var redan med när VM-matcher spelades i Norrköpings idrottspark, där fransmannen Juste Fontaine bejublad vann skytteligan.
- Epoken med Åtvidabergs Ralf Edström, Roland Sandberg och Conny Torstensson var härlig, men jag undrar om inte IFK-laget från 1960 tar priset. Detta nionde SM-tecken togs av "Zamora" Nyholm, Rune Lindh, Sven Axbom, Hans Rosander, Torbjörn Jonsson, "Bajdoff" Johansson, "Vammar" Gustafsson, "Gösen" Persson, Ulf Jansson, Harry Bild, Gösta Löfgren, Örjan Martinsson, Keith Pettersson, berättar Hall.

<span class="mr">Flyktingförläggning
</span>Tränare var "Jojje" Ericson och lagledare Vilmos Varszegi, som jag hittade i en ungersk flyktingförläggning och tipsade Sigge Andersson och "Jojje" om. Andra, inte att förglömma, av storheterna på Parken var bröderna Nordahl och Holmqvist samt Nisse Liedholm, "Bian" Rosengren, "Skinnet" Wigren liksom mer sentida Herbert Sandin och Göte Arnell. Tog guldåren slut när Ove Kindvall försvann, frågar sig Hall.
Som författare är jubilaren känd för sin dokumentärroman Den tappade papperslappen, som handlar om åren 1941-1942 på Moheds barnhem i Hälsingland. Han har engagerat sig i debatten huruvida före detta barnhemsbarn bör ersättas för den gamla tidens övergrepp mot barn på barnhem och institutioner.

<span class="mr">Meningslös åtgärd
</span>- Den norske kungen har ju gått i bräschen för vårt grannlands vilja att ekonomiskt ersätta gammal sveda och värk. Personligen anser jag en sådan åtgärd meningslös, så här långt efteråt, säger Hall som utvecklar sin åsikt i sin föreläsning på biblioteket i Söderköping lördagen den 9 december". Så slutar artikeln, signerad Allan Hall.
Med sitt föredrag i Söderköping återvänder han än en gång till sin barndoms gator. Det var i Söderköping han växte upp och det var där den sportintresserade ynglingen Allan började skriva om idrott för tio öre raden i lokaltidningen.
Han flyttade i mitten av 50-talet till Flen och en tjänst på Flens Dagblad, men återvände hem till Söderköping för att bli lokalredaktör för Östergötlands Folkblad. 1958 gick flyttlasset igen, nu till Norrköping där han blev sportchef på Östergötlands Folkblad innan han 1964 värvades till Östgöta Correspondenten i Linköping, också där som sportchef.
Och sportchef, det var Allan Hall fram till 1980, när han gick över till tidningens allmänredaktion, där han arbetade i tio år för att sedan bli frilans med föredrag, reportage och kåserier som sin specialitet.