I gröngräset på varsin campingstol sitter Barbro Pettersson och Liliane Eriksson.

– Vi kommer alltid hit, vi brukar sitta på ungefär samma plats, nära scenen, säger de och berättar att de kom hit en timma i förväg.

En som var på allsång i Finspång för första gången var Daniel Norberg. Han är bland annat känd för sina parodier på bidragen till Melodifestivalen.

Artikelbild

För nionde gången arrangerades Allsång på Slottet i Finspång. Många unga besökare tyckte det var spännande att träffa artisterna.

– Jag gillar allsång och tittade alltid på Allsång på Skansen när jag var liten. Det har varit en dröm att få vara med där, säger han.

– Vad sa du?, inflikar Lotta Engberg.

– Jag menar Lotta på Liseberg, jag tittar alltid på det, säger Daniel Norberg med ett skratt.

En rad klassiker framförs under kvällen. Som "Drömmen om Elin", "Sol, vind och vatten" och "Michelangelo". Artisterna sjunger även några av sina egna låtar. Tommy Körberg framför "En fattig bonddräng" till publikens gillande och Lotta Engeberg sjunger "4 bugg och en coca cola".

Artikelbild

Jakob Samuel och Lotta Engberg försöker få publiken att "headbanga" i takt.

Stämningen höjs medan solen sänker sig vid horisonten. Kristina Ahlberg höll sig framme och fick sjunga tillsammans med Lotta Engberg till låten Michelangelo.

– Det var jättetrevligt! Det är en trallvänlig låt, även om jag inte kunde hela texten, säger hon efteråt.

Artikelbild

Tommy Körberg sjöng både "Fattig bonddräng" och "Stad i ljus" till publikens förtjusning.

Övriga artister som deltog under kvällen var: Jakob Samuel, Kadiatou och Easy Kit. Största favoriten bland den yngre publiken var utan tvekan Daniel Norberg.

– Det är så kul att han är här i Finspång. Jag gjorde en highfive med honom, säger Klara Sivesson och berättar att hon sett alla hans parodier och kan alla texter utantill.