Så förklarar tävlingsledaren Göran Rydgren rekordet med 114 deltagare. Och många familjer är det. Tio minuter innan start kryllar Bränntorps fritidsområde av föräldrar och barn som fäster nummerlappar, stretchar och laddar med energidrycker. Familjen Sandstedt-Cederberg är en av dem. De kommer från Skara, men har sin sommarstuga i Bränntorp. Maran har blivit en årlig tradition.
- Det är kul för att alla åldrar kan vara med och det är trevlig stämning, förklarar pappa Morgan Sandstedt.
Intill honom står den snart nioåriga sonen Matias. Startklar med nummerlappen på bröstet och en vinnarlysten blick. För honom är det mycket prestige i loppet. De senaste två åren har han vunnit sin klass och i år planerar han att försvara segertiteln. Hans taktik är given.
- Jag ska springa, säger han sammanbitet och sneglar bort mot startlinjen där folkmassan börjar samla sig.
För lillasyster Hedvig tre år, är loppet inte lika allvarligt. Att ta sig runt den tre kilometer långa slingan är en seger i sig. Uppvärmningen är heller inte så viktigt. Medan resterande tävlande hoppar upp och ner och töjer sig framåt och bakåt på mållinjen, sitter Hedvig i gräset och väntar på att startskottet skall gå så att hon får hålla mamma i handen igen.
Så äntligen slår klockan tio och skaran av shorts, t-shirts och trikåer ränner i väg över gräsmattan. Tävlingsledaren och ordföranden i arrangerande Kalbo bastuförening, Göran Rydgren, ser stolt efter löparna när de rundar kröken.
- I går kväll såg vädret kritiskt ut. Det haglade och kom nästan 17 millimeter regn, säger han.
Men på lördagen blev vädret kanon.
- Vi har faktiskt haft en väldig tur med vädret. Jag tror bara att det har regnat på en mara under de 21 år vi hållit på, säger Göran Rydgren.
16 och en halv minut senare har vinnaren av barnklassen för pojkar löpt sina tre kilometer. Och gissa vem det är? Jo, killen med den bästa vinnartaktiken: Matias Sandstedt.