Skaldjurspizza

Pizza till kvällen - nja finns det inget roligare... Må hända, men pizza behöver inte vara den nödlösning som man ofta förknippar den med. En hembakad skaldjursvariant är beviset som talar för sig själv.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens mattips2009-09-01 00:15

Pizzan bakas utan skaldjur. De ska, i likhet med salladsbladen och de färska örterna, på först sedan pizzan lämnat ugnen.

Gör så här:

1. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta samman och låt degen jäsa 30 minuter.

2. Dela degen i fyra delar. Kavla ut bitarna till runda pizzor. Lyft över degbottnarna till plåtar. Lägg ett tunt lager tomatsås på varje pizza men lämna kanterna fria. Fortsätt med tunna skivor mozzarella och tomat. Grädda pizzorna 6-7 minuter i 250 graders ugn.

3. Toppa de nygräddade pizzorna med blandade skaldjur, sallad, färska örter och citron. Servera direkt.

Recept

För 4 personer
Till degen:

1 1/2 dl ljummet vatten

1/2 pkt jäst (25 g)

2 msk olivolja

1/2 tsk salt

4 1/2 dl vetemjöl

Till fyllningen:

1/2 burk färdig tomatsås

250 g mozzarella (2 påsar)

2-3 stora tomater

Till garnering:

olika kokta skaldjur som räkor, havskräftor och musslor, gärna med skal

roman- eller rucolasallad

basilika

citron

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om