Baconlindade köttfärsjärpar med grönpepparsås

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-04-15 00:15
Köttfärs är en fantastisk råvara men tyvärr är många alltför försiktiga med smaksättningen. Här råder vi bot på problemet och kryddar friskt med både svart- och grönpeppar. Dålig smaksatt köttfärs är inte gott. Överstekta köttfärsrätter som hunnit torka är inte roligt det heller. Skatta kryddhyllan och baconlinda köttfärsjärparna så har du kommit en god bit på väg. Blanda köttfärsen med ägg, fond, timjan, salt och peppar. Riv i en vitlöksklyfta om du vill. Forma färsen till avlånga järpar som lindas in i bacon. Stek järparna i lika delar smör och rapsolja, cirka 5 minuter. Rulla järparna under stekningen. Koka upp vatten, grädde och fond i en kastrull. Tillsätt grönpeppar och red med maizena löst i vatten. Färga såsen med sojakulör och sjud den 5 minuter. Avsluta med att smaka av med salt och, om det behövs, vitpeppar. Servera gärna ugnsstekta potatisklyftor till.
Recept
För 4 personer
500 g köttfärs 1 ägg 1 tsk konc. kalvfond 1 tsk timjan 1 vitlöksklyfta, om du vill salt och svartpeppar 8 skivor bacon smör och rapsolja Till såsen:
2 dl vatten 2 dl grädde 1 1/2 msk grönpeppar i lag 1 msk konc. kalvfond maizena sojakulör
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om