Jag gillar lövbiff. Kött
i tunna skivor är perfekt grund för lättlagad mat med helt kött. Du kan strimla biffen till wokade grönsaker eller som här rulla ihop den med bacon utanpå och saltgurka inuti.
Den traditionella lövbiffen med pommes frites och persiljesmör kan vi glömma. Så bjöds den på 70-talet. I dag har vi återtagit kontrollen över spisen och bjuder biffen som rulad med grov senapssås.
Gör så här:
1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan. Dela gurkorna på längden. Lägg en bit gurka på lövbiffen, strö över hackad timjan och rulla ihop. Linda till sist bacon runt. Stek ruladerna i lika delar smör och olja, cirka 4-5 minuter med flera vändningar.
2. Koka upp grädde, vatten och kycklingfond. Red med maizena löst
i vatten och sjud såsen 3-4 minuter. Klicka i senap och smaka av med salt och peppar. Sjud såsen någon minut till.
3. Servera lövbiffsruladerna med sås, stekt potatis och strimlad grönsallad.