Biffstek med lök i rödvinssky

Biffstek med lök är något av en hörnsten i svensk matlagning. För att köttet inte ska bli för torrt brukar man ösa det med rödvinssky. Här blandar vi lök och grönsaker i skyn för ett extra saftigt resultat.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2010-01-07 10:26

Gör så här:

1. Skala och skär rödlökarna i bitar. Strimla paprikan. Koka upp vatten och vin. Tillsätt kalvfond och red av med majsstärkelse löst i vatten. Stek lök, paprika och bönor och blanda ner dem
i skyn. Smaka av med salt och peppar.

2. Skölj och dela potatisarna på längden. Lägg dem med snittsidan uppåt på ett ugnsfast fat. Ringla över olja och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Stek potatisen mjuk, cirka 25 minuter i 200 graders ugn.

3. Stek köttet 2-3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Lägg upp och fördela sky och grönsaker över. Garnera med timjan.

Recept

För 4 personer

40 minuter

4 skivor utskuren biff

2 rödlökar

1 röd paprika

100 g gröna bönor

2 dl vatten

1 dl rödvin

1 knapp msk koncen-
trerad kalvfond

majsstärkelse

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

800 g potatis

1 tsk paprikapulver

salt och peppar

färsk timjan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om