Bläckfisk på grekiskt vis

Bläckfisk och fetaost i samma sallad. Låter konstigt men smakar underbart, förutsatt att man gillar bläckfisk - och vitlök.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-02-03 00:15
Vitlök är ett måste i grekisk matlagning. Den pikanta löken dyker upp praktiskt taget överallt och den här rätten är inget undantag. Bläckfisken finns att köpa panerad och klar att fritera. Strimla salladen grovt. Skiva löken. Förkoka haricots verts i lättsaltat vatten. Skär tomaterna i skivor. Blanda samman dressingen. Lägg en bädd av blandad sallad, lök, tomater och haricots verts. Strö över fetaost i tärningar och oliver. Fördela vinägretten över salladen. Hetta upp olja, cirka 4 dl, i kastrull. När oljan är 160 grader friteras bläckfiskringarna ett par minuter. Låt bläckfiskringarna mellanlanda på dubbelt hushållspapper innan de läggs på salladen.
Recept
För 4 personer
300-400 g panerade bläckfiskringar 200 g fetaost i tärningar 100 g haricots verts 100 g svarta oliver 2 röda lökar 2 mogna tomater 1 huvud isbergssallad 1 litet huvud rossisallad Till vinägretten: 2 msk olivolja 1 msk mild vit vinäger 1 vitlöksklyfta 1 nypa flingsalt ett par varv på svartpepparkvarnen Dessutom: 4 dl friteringsolja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om