Bräserad vildsvinskarré

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2009-09-09 00:16

Vildsvinen blir bara fler och fler. På sina håll har de blivit en plåga men väl i köket är de ett välkommet tillskott.

Utan vildsvin går rätten att laga på vanlig fläskkarré.

Gör så här:

1. Skala och skär morot, lök och rotselleri i bitar. Skär det rökta fläsket i bitar. Putsa och krydda karrén med salt och peppar. Bryn grönsaker och kött med smör i rymlig gryta. Tillsätt timjan, lagerblad och kalvfond. Fortsätt med vatten upp till halva karrén. Sjud en timme under lock.

2. Riv potatis och hacka svamp. Blanda och forma till plättar som steks ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Lägg kakorna på plåt och kör dem i 200 graders ugn 5 minuter före servering.

3. Sila av 3 deciliter vätska från grytan när köttet är klart. Koka upp med grädde och red av med maizena. Sjud såsen 5 minuter innan såsen smakas av och färgas med sojakulör.

Recept

För 4 personer
800 g vildsvinskarré
(eller vanlig fläskkarré)

150 g rökt sidfläsk

1 gul lök

1 morot

1 bit rotselleri

3 timjankvistar

2 lagerblad

1 msk konc. kalvfond

smör

salt och peppar

Till såsen:
3 dl sky från grytan

2 dl grädde

maizena

sojakulör

Till röstin:
12 potatisar

200 g kantareller

smör och rapsolja

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om