Falukorv med dillsås

Falukorv kan man servera på hur många sätt som helst. Här får korven sällskap av samma sås som till dillkött. Dillkött är en svensk klassiker som få har tid att laga. Koktiden mäts i timmar och dagen hinner bli natt innan maten är färdig. Vill man känna den karaktäristiska smaken av dill, sötma och syrlighet kan man fuska med korv.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2010-04-08 08:23

Gör så här:

1. Skär korven i stavar. Koka upp vatten med lagerblad, salt och hel vitpeppar. Koka korven någon minut, inte mer.

2. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk till en ganska tjock sås. Smaka av med socker, dill och ättika. Späd såsen till lagom konsistens med silad vätska från korvkastrullen.

3. Lyft upp korvbitarna med hålslev och vänd ner dem i dillsåsen. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera korven med kokt potatis och varma grönsaker. Garnera gärna med färska örter.

Recept

För 4 personer
25 minuter

600 g falukorv med hög
kötthalt

1 lagerblad

salt och hel vitpeppar

Till såsen:
1 1/2 msk smör

2 msk vetemjöl

4 dl mjölk

1 dl kokspad

1 1/2 msk strösocker

1/2 msk ättika

4 msk hackad dill

salt och vitpeppar

Att äta till:
kokt potatis

varma grönsaker

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om