Fiskfärsbiffar med stuvad spenat

Först mala fisk, sedan stuva spenat och allt klart på 20 minuter. Det handlar inte om en uppgift för kocklandslaget utan vardagsmat som alla normalt kökskunniga klarar.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-01-20 00:15
Se till att fisken är helt benfri. Finhacka fisken, både vitfisk och rökt lax, i matberedare alternativt mixer eller kvarn. Blanda färsen med grädde, äggvita och kryddor. Var försiktig med cayennepepparn som är mycket stark. Forma fyra biffar. Stek biffarna med smör i medelvarm panna. Beräkna stektiden till cirka 4-5 minuter per sida i medelvarm panna. Lägg spenaten i kastrull. Tillsätt vatten och låt allt tina och bli varmt på medelvärme. Tillsätt grädde, gräslök och kycklingfond. Koka upp och red av med maizena löst i vatten. Sjud fem minuter och smaka av med salt och peppar.
Recept
För 4 personer
400 g fiskfilé, hoki, sej eller liknande vitfisk 50 g kallrökt lax 3 msk grädde 2 äggvitor 1 tsk salt 1 knivsudd cayennepeppar smör till stekning Till spenatstuvningen:
300 g hackad spenat 4 dl vatten 1 dl grädde 1 msk hackad gräslök 1 tsk konc. kycklingfond maizena till redning salt och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om