Fläskkarré med jägarsås

Lättlagad söndagsmiddag från ugnen med kålrot och spännande jägarsås.  Ugnsstekning vid låg temperatur, här 150 grader, tar lite längre tid. Men den som väntar blir belönad med extra saftigt kött.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-04-22 00:15
Gnid in karrésteken med salt och peppar. Skala och skär kålroten i bitar med knappt två centimeters sida. Bred ut kålrotsbitarna i långpannan, lägg köttet ovanpå och ringla över olivolja. Avsluta med timjan. Stick in en termometer i köttet och sätt in i 150 graders ugn. Stek till kärntemperaturen i köttet är 80 grader. Hacka tomater, champinjoner och lök till såsen. Fräs allt med smör, tillsätt vatten, eventuellt vin, grädde och kalvfond. Koka upp och red av med maizena. Låt såsen sjuda fem minuter. Färga med sojakulör och smaka av med salt och peppar. Låt steken vila några minuter innan den skivas upp och bjuds med kålrotsbitar, sås, varm grönsak, gelé och kokt potatis.
Recept
För 4 personer
800-900 g fläskkarré utan ben salt och vitpeppar 1 kålrot 1 tsk timjan 2-3 msk olivolja Till såsen:
2 tomater 100 g färska champinjoner 1 gul lök 1 1/2 msk smör 2 dl vatten 2 dl rödvin eller vatten 1 msk konc. kalvfond 1 dl grädde maizena sojakulör salt och peppar Att äta till:
kokt potatis varm grönsak gelé
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om