Helstekt fläskfilé med sötsur sås

Kan man inte åka till Thailand själv kan man alltid laga mat som får tankarna åt det hållet. Sötsur sås med ananas och lime till den helstekta fläskfilén.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-01-15 00:15
Såskoket fixar man lätt med helt vanliga ingredienser. Köttet steks i ugn samtidigt som riset kokar. Snabbt, lätt och gott, precis som man vill ha det på fredagskvällen. Putsa, krydda och bryn fläskfilén runt om i panna. Efterstek köttet i 175 graders ugn cirka 15-16 minuter. Ta ut köttet och linda det i folie. Vänta 5-10 minuter innan det skivas upp för att få extra saftigt kött. Koka upp vatten, chilisås och kalvfond. Tillsätt socker och red lätt med maizena. Sjud såsen 5 minuter och smaka av med vinäger, salt eller fisksås (som ersätter salt i thailändskt kök) och peppar. Serveras med ris, varma grönsaker och gärna lime och ananas som tillbehör. Fredagsfest.
Recept
För 4 personer
600 g fläskfilé salt och peppar röd curry (thailändsk, torkad krydda) Till såsen:
3 dl vatten 2 dl chilisås på tomatgrund 1 msk konc. kalvfond 1 1/2 msk strösocker 1-2 msk vitvinsvinäger maizena salt (eller fisksås) och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om