Inbakad lax med ägg och bladspenat

Inbakad lax behöver man inte längre vara mästerkock för att sno ihop. Här med fyllning av bladspenat och ägg.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-04-09 00:16
Smördegsinbakad lax med spännande fyllning låter som något man måste vara mästerkock för att klara av. Och så var det nog förr. I dag kan vi gå genvägen via fryst smördeg och med ens blir det hur enkelt som helst. Tina smördegen. Se till att fisken är skinn- och benfri. Stek fisken lätt i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra varsamt. Hacka spenaten grovt och fräs den med smör i en kastrull. Tillsätt grädde, koka upp och red lätt med maizena. Sjud stuvningen mycket försiktigt ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Skala och hacka de hårdkokta äggen. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Fördela ägghacket på mitten, lägg laxen ovanpå och avsluta med stuvning. Vik ihop och vänd paketen så skarven kommer på undersidan. Pensla med uppvispat ägg och grädda 7-8 minuter i 225 graders ugn.
Recept
För 4 personer
4 portionsbitar laxfilé smör och rapsolja 4 plattor färdig smördeg 2 hårdkokta ägg 200 g fryst bladspenat 1 dl grädde maizena mald muskotnöt salt och vitpeppar 1 ägg Att äta till: blandad sallad grön sparris citron
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om